Op initiatief van de BNA is er onderzoek gedaan naar de uitdagende verdichtingsopgave waar steden voor staan. Zo ook Rotterdam. In Licht Verdicht, een onderzoek naar verdichten door optoppen, keken zeven multidisciplinaire ontwerpteams hoe zij de Rotterdamse binnenstad letterlijk naar grotere hoogte kunnen brengen. Op donderdag 11 mei organiseert de BNA in samenwerking met AIR en NAi booksellers de boekpresentatie van Licht Verdicht.

In het kader van Thursday Night Live van Het Nieuwe Instituut zal onder leiding van Patrick van der Klooster (directeur AIR) de avond vorm worden gegeven. Fred Schoorl (directeur BNA) opent de avond, vervolgens verzorgd Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten) de inleiding en licht Hans Ibelings zijn bevindingen toe. Vervolgens zal in gesprek worden gegaan over de betekenis van deze studie met de verschillende ontwerpteams, Arjen Knoester (senior stedenbouwkundige binnenstad gemeente Rotterdam), Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten), Michelle Corbeau (ontwikkelaar bij AM), Harm Tilman (hoofdredacteur De Architect) en Han Michel (voorzitter commissie voor Welstand en Monumenten Rotterdam).

Het boek laat zien hoe we nieuwe ruimte kunnen creëren bovenop de oude reuzen die er al staan. Vernieuwing zonder sloop: het kan – met wat doorzettingsvermogen – tot mooie dingen leiden. Zoals Hans Ibelings in zijn beschouwing schrijft: Licht Verdicht is een pleidooi om niet de weg van de minste weerstand te kiezen en waar mogelijk voort te bouwen op wat er al is.

De uitkomsten zijn gebundeld in de publicatie ‘Licht Verdicht’, die op 11 mei feestelijk gepresenteerd wordt in het kader van Thursday Night Live! van Het Nieuwe Instituut. Het evenement wordt in samenwerking met architectuur-centrum AIR en NAi booksellers georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd!

Boekpresentatie Licht Verdichten
Datum: donderdag 11 mei 2017
Tijd: 17:00-18:30u
Locatie: Het Nieuwe Instituut
Aanmelden?
Meld je hier aan voor de boekpresentatie.

Meer informatie over het programma vind je hier. En lees hier meer over de studie.

bron: BNA.

De programma’s van AIR