De woonomgeving kan omgangsvormen niet afdwingen, maar moet deze wel faciliteren. Doet ze dat niet, dan wordt de leefbaarheid ervan beperkt. In de publicatie PRIVACY SCRIPT – de invloed van architectuur op sociale interactie in woongebouwen – onderzochten Harmen van de Wal, Machiel van Dorst en Theresia Leuenberger welke betekenis deze regels hebben voor de directe woonomgeving, met name binnen gebouwen.

Faciliteren woongebouwen het gedrag dat bij de omgangsvormen wel, en welke rol is daarin weggelegd voor architecten en beheerders? Analyses, waarin de woongebouwen langs de lat van het privacyscript gelegd zijn, laten geen optimistisch beeld zien. Er wordt, in de realisatie van woongebouwen, meer aandacht geschonken om er samen levend uit te komen, dan om er goed in samen te leven. Bij ruim 80% wordt een goede leefbaarheid beperkt door een slecht privacyscript.

Op deze donderdagavond in Het Nieuwe Instituut, die wordt georganiseerd door NAi Booksellers en gemodereerd door Bas van der Pol (AIR) zullen Harmen van de Wal (Krill o.r.c.a.) en Machiel van Dorst (TU Delft) een introductie geven op hun nieuwe boek ‘Privacyscript’. Zij gaan in op de invloed van architectuur op sociale interactie in woongebouwen en presenteren de nieuwe analysemethodes die daar bij horen.

Datum: donderdag 16 februari 2017
Tijd: Inloop 18.45, programma 19:00-20:30
Aanmelden: via Eventbrite, toegang is gratis
Moderator: Bas van der Pol
Sprekers: Harmen van de Wal & Machiel van Dorst

Meer over PRIVACY SCRIPT

De boekpresentatie is onderdeel van ‘Thursday Night Live!’ van Het Nieuwe Instituut

De programma’s van AIR